سنسورهای درب اتوماتیک

سنسورهای درب اتوماتیک

1400/10/17 15:17:30

سنسورهای دربهای اتوماتیک

امروزه سه نوع مختلف از سنسورهای دربهای اتوماتیک در بازار وجود دارد:

1. سنسورهای مادون قرمز اکتیو: این دسته از سنسورها ی استاتیک تنها اشخاص و اشیایی را تشخیص میدهند که باعث شکسته شدن پرتو نور ماودون قرمز شوند. محل تشخیص شامل نقاطی وابسته به یک سطح وسیع است که روی فواصل مرکزی نوری لنزهای فرستنده و گیرنده قرار میگیرند. این سنسورها امروزه در دو دسته ی مجزا تقسیم بندی میشوند:

حذف زمینه: این دتکتورها در قسمتهای متحرک مانند دربهای گردان یا چرخان استفاده میشوند (دقت کنید بنا بر چرخشی بودن درب امکان ایجاد زمینه Background وجود ندارد). بنابراین این سیستم نیازی به زمینه مانند دیوار یا سطح زمین ندارد.

آنالیز کننده زمینه: این نوع دتکتورها به سیگنالی از زمینه نیاز دارند تا بتوانند خروجی داشته باشند. در این سیستمها (1) سنسور نصب شده نیاز به بک گراند دارد (دیوار یا کف زمین). (2) سطح مورد نظر برای اسکن شدن درون فواصل ممکن از پیش تعریف شده بصورت مکانیکی تنظیم می شود. (3) هر شیئ درون این ناحیه بصورت استاتیکی نمایان میشود.

شکل یک - سنسور اکتیو مادون قرمز نصب شده در بالای درب

 

شکل دو - ناحیه تحت اسکن

2. سنسورهای مادون قرمز پسیو: طرز کار این نوع سنسورها بسیار شبیه دوربین های مادون قرمزی است که برای یافتن تلفات حرارتی ساختمانها بکار میروند. سنسورهای حساس به مادون قرمز تصویری حرارتی از محل مشخص شده را بوجود می آورند. پس از یک زمان تنظیم اولیه – حدوداً 20 ثانیه – تصویر مادون قرمز ذخیره می شود. در مرحله ی بعد اگر تصویر حرارتی Heat Image تغییر کرد (حرکتی اتفاق افتاد) سنسور به خروجی سیستم سوئیچ می کند. در این حال باید دو شرط زیر را در نظر گرفت:

(1) حتماً باید اختلاف دمای +/- (1.8) فارنهایت یا +/- (-16.8) سانتیگراد بین زمینه و شئ مورد نظر وجود داشته باشد.

(2) شئ مورد نظر باید سرعت جابجایی حداقل 4 اینچ یا ده سانتیمتر بر ثانیه داشته باشد.

این میزان اختلاف دما بین شئ و بک گراند همواره سیستم تشخیص فوق را برای تشخیص موجودات زنده گارانتی میکند ولی برای بعضی از اشیاء ممکن است نتیجه خوبی بهمراه نداشته باشد.

 

شکل سه - سنسورهای دربهای لولایی یک طرفه باید بتوانند هر دو سوی درب را اسکن کنند.

3. میکروویو: امواجی الکترومغناطیسی منتشر شده بیشتر از یک گیگاهرتز بکمک آنتن های متحرک را براحتی میتوان ارسال و بدون مشکل آنها را از طریق کف زمین، دیوار و سایر سطوح به گیرنده برگشت داد. اگر هیچ حرکتی در محل تحت نظارت وجود نداشته باشد، فرکانس ارسال و دریافت یکسان باقی می ماند ( که بدین مفهوم است که محل عاری از هر جنبده ای است). با قرار گرفتن هر موجود زنده یا غیر زنده در محل تحت پوشش، فرکانس برگشتی در نتیجه برخورد به شئ با فرکانس ارسالی متفاوت بوده و این اختلاف توسط سیستم الکترونیکی آشکار شده و باعث فعال شدن سوئیچ خروجی میگردد. توان سنسورهای مایکروویو مورد استفاده از هر نظر برای انسانها وحیوانات ایمن است.

 

شکل چهار - تفاوت ناحیه ی تحت پوشش توسط مایکروویو و سنسور مادون قرمز اکتیو

حذف تداخلات: عواملی نظیر باران، برف، لامپهای فلورسنت، لرزش ناشی از محرکهای درب (نظیر موتورها و اکچویترها)، تلفنهای موبایل، تجهیزات رادیویی و

فتوسل مادون قرمز جزء لازم درب اتوماتیک

فتوسل نوعی از تجهیزات امنیتی است که حضور یک فرد ، ماشین یا هر شیئی  را در فضای میان درب ردیابی می کند.
 زمانی که یک خودرو مسیر حرکت درب را مسدود کرده باشد، حسگر این موقعیت را شناسایی می کند و با فرستادن یک پیام  حرکت درب را متوقف می سازد .
ارسال این پیام به این صورت انجام می شود که فتوسل یک دسته پرتو مادون قرمز که با چشم انسان قابل رؤیت نیست را منتشر می کند و هر گونه قطعی و ازهم گسیختگی در دسته پرتو منتشر شده موجب ارسال یک سیگنال به برد کنترل درب اتوماتیک می گردد تا از بسته شدن درب جلوگیری کند. تا زمانی که مانع در بین درب حضور دارد و باعث شکست نور می گردد درب پارکینگ به حالت باز باقی می ماند.
این قطعه موجب افزایش اطمینان و ایمنی بیشتر درب می گردد و از رخداد حوادثی ناشی از برخورد درب با ماشین یا شخص یا هر مانع دیگر جلوگیری می کند.
فتوسل ها در دو حالت بیسیم و باسیم موجود هستند که نوع بیسیم آن نصب ساده تری دارد و نیاز به کابل کشی ندارد.
فتوسل ها معمول با یک کابل شبکه ولتاژ پایین به برد کنترل درب اتوماتیک وصل می شوند و برق مورد نیازشان نیز از این تامین می گردد.

بعضی از فتوسل ها طوری ساخته می شوند که فرستنده و گیرنده پرتو مادون قرمز در یک فتوسل قرار دارد و از خاصیت بازتاب یا برگرداندن دسته پرتو در این تجهیزات استفاده می شود و در مواردی به کار می رود که امکان کابل کشی در هر دو طرف درب وجود ندارد.
به این نکته توجه کنید که حسگرهای فتوسل فقط در فرآیند بسته شدن درب اتوماتیک پارکینگ دخالت می کنند که در صورت تشخیص وجود مانع در مسیر ، حرکت درب را متوقف می سازند و آنها هرگز تأثیری در فرآیند باز شدن درب ندارند. بنابراین اگر درب پارکینگ شما به دلیل وجود مشکلی در سیستم آن، باز نمی شود این مشکل نمی تواند مربوط به فتوسل ها باشد. ولی اگر درب پارکینگ شما بسته نمی شود امکان دارد مشکل از سمت فتوسل ها نیز باشد.
به فرض اگر این مشکل فقط در یک زمان مشخص و هر روز اتفاق می افتد ممکن است مشکل از جانب تداخل و مزاحمت نور خورشید باشد که در این موارد بهتر است سایه بان مناسبی را برای آنها ایجاد کرد.
مشکلات مربوط به فتوسل ها می تواند به دلیل کثیف بودن لنزها، تنظیم و تراز نبودن آنها alignment ، سیم کشی ها، کم نور شدن چراغ ها و روشن نشدن آنها به طور کامل و…. باشد.

 فتوسل در مفهوم عامیانه تر :

فتوسل در اصل یک مقاومت نوری است که با تابش نور مقاومتش کم یا زیاد میشود.
در جاهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد که سیستم درب اتوماتیک یک نمونه کاربرد آنهاست .
در چراغهای شهری، ماشین حساب های قدیمی و  نمونه پرکاربرد اونها در دوربینهای دیجیتال استکه با تشخیص نور فلاشر را قطع یا وصل می کند. نمونه دیگر در چشم دیجیتال تلوزیون های امروزیست که اگر نور محیط کم بشود نور صفحه (Brightness) متناسب با محیط نیز کم میشود.